Hvad er Curly Girl Metoden?

Curly Girl Metoden, handler om at behandle & elske sine krøller med den ultimative respekt. Dette betyder fuldstændigt at udelukke høj varme, silikoner, udtørrende sulfater, udtørrende alkoholer, voks og børster. Det kan være en kæmpe omvæltning at skulle bryde & ændre sine rutiner og dårlige vaner, men med tiden vil dine krøller takke dig, og du vil elske dine krøller ubetinget.
Derfor anbefaler jeg at du udelukkende bruger CG godkendte produkter i din styling samt pleje og vask. Du skal vaske i det man kalder “Co-wash” eller som nogen kalder det “Vaskebalsam”. Dette den mest skånsomme måde at rense håret på, da man undgår produkter, som kan strippe håret for dets naturlige olier.
Derudover kan du vaske det i det man kalder ’’Low-poo’’ som er en meget skånsom shampoo, til Curly Girl metoden, som renser lidt mere og det er især godt til at få hovedbunden ren. Nogen kombinere de to måder at vaske sir hår på.

Hvordan virker det så?

Årsagen til, at Curly Girl metoden er så effektiv, er at det giver dit hår mulighed for at beholde alle dets naturlige olier. Produkter med udtørrende sulfater, silikoner og udtørrende alkoholer, stripper dit hår for de naturlige olier og gør derfor krøllerne kruset og udefineret, og tørre. Ved at undgå overstående ingredienser kan du hjælpe dit naturlige hår til at genfinde styrken og få livet tilbage i dine krøller igen. Book tid til Curly Girl metoden hos Søby Krogh – vi har speciale i krøller.

Hvem er opfinderen?

Det er Lorraine Massey.

Hun har udarbejdet Curly Girl metoden helt fra bunden af. Lorraine Massey er selv frisør og som har mange års erfaring med krøllet hår og fandt hurtigt frem til at især krøllet hår ikke har godt af ingredienser, så som udtørrende sulfater, silikoner, udtørrende alkoholer og voks.

“Frizz er bare en krølle, der venter på at ske.”
Lorraine Massey

Do’s & Don’ts

Curly Girl Metoden er et sæt af do’s & don’ts og ingredienser som man skal undgå og ingredienser man skal omfavne. Dette vil forbedre og opmuntre det naturlige krøllemønster i dit hår.

Mange mennesker, der har bølget hår, i starten af deres rejse med krøllet hår, kun for at opdage, at de faktisk har virkelig krøllet hår!

Læs do’s and don’ts nedenfor.

 • Co-Wash: Dette er et rensende balsam, du kan også bruge et CG-godkendt balsam i stedet for shampoo til at vaske dit hår. Det har mange af de rensende fordele ved en shampoo uden de hårde, udtørrende ingredienser.
 • Hvis du mener, at en co-vask kan være for tung til dit hår, skal du bruge en CG-godkendt shampoo eller “low poo” i stedet. Uanset hvad du vælger, skal du sørge for, at de ikke har nogen af ingredienserne, som ikke må være i produkterne.
 • Brug fingrene eller en hovedbunds børste til forsigtigt at skrubbe din hovedbund for at fjerne ophobninger, olier eller produktrester i hovedbunden. Her kan du bruger en detangler.
 • Brug naturlige blødgøringsmidler, såsom kokosnøddeolie og sheabutter (især til afrohår), og lettere olier som jojobaolie, olivenolie og grapeseed oile (især til krøllet hår). Kig ingredienslisten bag på produktet og se om de er i.
 • Brug proteiner.
 • Befugtningsmidler som honning og glycerol, dette kan du tjekke bag på dine produkter som de indeholder.
 • Fugtighedsingrediens såsom Aloe Vera.
 • Schrunch eller Rake dine produkter ind i dit hår for at opmuntre dit krøllemønster i stedet for at børste produkter gennem dit hår, hvilket vil trække krøllen ud.
 • Brug et mikrofiberhåndklæde, et bomuldshåndklæde eller en bomulds T-shirt i stedet for et almindeligt håndklæde.
 • Vask ikke dit hår for meget – maks. to til tre gange om ugen.
 • Brug ikke noget, der indeholder skrappe sulfater, som normalt findes i shampooer. 
 • Brug ikke, ikke-vandopløselige silikoner, som normalt findes i balsam og stylingprodukter. 
 • Brug ikke for høj varme, det skader håret. Jo højere varmen, desto større er skaden, så brug lav varme. 
 • Børst ikke eller kam dit hår, da dette trækker hårets naturlige krøllemønster ud. Nu bruger mange Curly Girls en bredtandet kam eller en modificeret Denman-børste til at arbejde balsam gennem håret inde i bruseren. 
 • Brug ikke almindelige håndklæder, de forårsager masser af krus – uanset hvor blid du er. 
 • Brug ikke udtørrende alkoholer, de tørrer håret ud, men husk at det ikke alle alkoholer der udtørrer håret.

My top tips

Den vigtigste ting at huske er, at Curly Girl metode tager tid og tålmodighed.

Og her mener jeg ikke uger, men måneder og nogen gange år, før at dit hår opnår sit bedste og fuldt krøllede potentiale.

Husk, at når du glatter dit hår bare lige en gang, vil det kunne skade dit krøllemønster så meget, at det kan tage hele to uger at komme sig igen. Så forestil dig, hvad år med udglatning, hård føntørring gør med dit hår! Og det er bare de varmeskadende behandlinger af håret.

Det handler om applikationen snarere end produkterne!

Endelig tag regelmæssige selfies. Tag billeder af dit hår vådt med produkter i, og tør det, og når du har SOTC, så tag et billed mere. Husk at holde øje med hvilke produkter / teknikker du bruger, i forhold til når du har en dårlig hårdag og har lyst til at give op på Curly Girl metoden & omvendt også når dit hår sidder perfekt.